Nykyaika

Nykyaikaisen elämän pitäisi olla semanttisesti läpinäkyvää. Jokaisen objektin kuuluu näyttää siltä mikä on. Kätkettyjä merkityksiä ei tarvita. Tämä on hiukan eri asia kuin ohjelmallinen hyökkäys koristeellisuutta vastaan. Nykyaikaisuuden ei tarvitse olla mielikuvituksettomalla tavalla ohjelmallista, tärkeintä on sanomisen ja sanotun, ilmaisun ja ilmaistun kauniisti oivallettu ja toteutettu vastaavuus. Nykyajan filosofisia iskusanoja ovat yhä muoto, funktio ja konstruktio. Kuinka muuten voisi ollakaan.

Oikea elämä ei aina ole kovin nykyaikaista. Otetaan alikulkutunnelit. Rahvas ei ole innostunut betonin rehellisyydestä, vaan pitää sitä synkkänä ja pelottavana. Jos tunnelit jätetään materiaalisuuteensa, huligaanit sotkevat niihin. Siksi monissa paikoissa on keksitty maalata pinnat värikkäillä kuvilla, joiden tyylilaji on naivismi. Olen kyllä naivismin ystävä, mutta jonkin moottoriliikennetien alittava betonitunneli ei ole vihreä niitty lampaineen ja pörriäisineen. Kuvien ja todellisuuden suhde on epärehellinen. Minussa tällainen epäsuhta herättää synkkiä ja pelottavia tunnelmia.

Ei ole vaikea kuvitella parempia ideoita: sotkijaansa odottava harmaa seinä ei ole ainoa vaihtoehto.

Mainokset

1 kommentti

  1. huhtikuu 8, 2016 klo 2:00 pm

    u00feiu00f0 eruu00f0 alveg u00f3tru00faelga duglegt fu00f3lk, du00e1ist af ykkur. Hlju00f3mar eins og u00feiu00f0 hafiu00f0 u00feau00f0 gott u00ed u00 Click https://twitter.com/moooker1


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: